da

Drop mavefornemmelsen i salgs- og marketingafdelingen

februar 12, 2018

Dette blogindlæg er skrevet af TARGIT partner, Anders Vogelsang Gallop, som er partner hos Accobat. Accobat er markedsledende inden for kombinationen af BI og CPM i Danmark med mere end 15 års erfaring.

De mest succesfulde virksomheder på tværs af segment, geografi og størrelse har udviklet sig til at være mere datadrevne end nogensinde før. Stort set alle handlinger og beslutninger i disse virksomheder beror på et indgående kendskab til deres data og brugen heraf. De mange data genereres ofte fra forskellige datakilder – såvel interne som eksterne - og er således med til at give overblik over, og indsigt i, hvorledes salgsprocessen kan optimere og forbedre den overordnede kommercielle strategi.

Bedre brug af data og derigennem øget indsigt kan og bør udnyttes til at forstærke samarbejdet og kommunikationen på tværs i salgs- og marketingafdelingerne - således alle konstant stræber efter samme mål og yder deres bedste i at nå de satte mål. 

Meld dig til webinaret Transformer salgsdata til forretningsindsigt og hør mere om, hvordan du kan omsætte dine salgs- og kundedata med BI.

Farvel til mavefornemmelsen

Datadrevne salgs- og marketingorganisationer registrerer enhver handling og interaktion, som de har med et lead eller en kunde. Når disse handlinger håndteres automatisk via et værktøj, så kan du fokusere på at bruge data og analysere kunderejsen fra kampagne over konvertering til køb. Den tid, der ikke skal bruges på registrering og korrektur, kan i stedet anvendes til at fokusere og analysere på, hvilke aktiviteter, der giver mest værdi for pengene, ligesom der kan optimeres på igangsatte aktiviteter på basis af faktiske analyser frem for hule mavefornemmelser. Du opnår samtidig øget indsigt i kundernes præferencer, hvilket blandt andet vil gøre det nemmere at udforme relevant indhold, der resulterer i den bedst mulige kundeoplevelse og derigennem konvertering. 

Formålet med bedre brug af data er naturligvis at frigøre salgsafdelingen, så de kan fokusere på at udvikle relationer og lukke tilbud.

Definer de rette KPI'er

Indsamling af de nødvendige data er blot ét skridt på vejen til at blive en datadrevet organisation. Den store udfordring er at få værdi af data. Det er afgørende at synliggøre data på en måde, der giver mening for dem, der skal gøre brug af de indsamlede data. Det er ligeså vigtigt, at de valgte KPI'er er synlige, velkendte og giver værdi i henhold til den adfærd, man tilstræber i salgs- og marketingorganisationer. Det tager ofte meget tid at definere de rette KPI'er, der giver mening og værdi, ligesom det tager tid at opbygge en analyse eller et dashboard indeholdende det rette mix af informationer og notifikationer. 

Det kan være fristende at designe komplekse visualiseringer og detaljerede analyser, indeholdende (for) mange objekter og information. Det leder typisk til forvirring og ”information overload”. Man bør derfor overholde simple designguides og best-practice i designet af sine analyser og dashboards. 

Bliv klogere på Best Practices inden for datavisualisering i TARGIT her.

Når du skal vælge et Business Intelligence-værktøj til visualiseringen af KPI’er gennem interaktive analyser, rapporter og dashboards, skal du gå efter en løsning, der støtter op om din forretningsmodel. Det ultimativt vigtigste før valg af værktøj er dog erkendelsen og ønsket om at optimere salgs- og marketingprocessen og dermed erkendelsen af behovet for Business Intelligence, der kan omdanne data til beslutningsklar viden.
TARGIT bruger cookies for at give dig den bedste digitale oplevelse.
Hvis du fortsætter med at bruge vores tjenester, forudsætter det, at du godkender brugen af disse cookies. Læs mere om cookies og beskyttelse af dine personlige oplysninger her.

ok